Dat betekent dat het midwinterhoornblazen is erkend als een levende traditie die van generatie op generatie is doorgegeven. Voor de toekomst gaan we dit onder meer waarborgen d.m.v. leskisten met materialen om hoorns te bouwen en een digitaal leerboek waarin het bouwen van en het blazen op de hoorn wordt beschreven. En zo zorgen we voor de aanwas van jonge blazers. En dat als extra naast het leren blazen in de buurtschappen, zoals dat al jaren gebruikelijk is.
Deze film is onderdeel van het project Immaterieel Erfgoed Spotten van Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN)
De film is tijdens het seizoen 2019/2020 gemaakt door Bureau Tekst & Uitleg, met dank aan de Amsterdamse Film Stichting en Stichting Midwinterhoornblazen Twenthe.
Immaterieel Erfgoed Spotten is mede mogelijk gemaakt door het Familie Heersink Fonds.
Project Erfgoed Spotten
Met behulp van het KIEN zijn...
Lees verder
Dit boekje maakt gebruik van AR (augmented reality) met behulp van " BLIPPAR". Door deze app te gebruiken vindt je aanvullende filmpjes en foto's bij de afbeeldingen en teksten. Op AR, de foto's en video's rusten copyright rechten.
TIP: maak bij gebruik van de app gebruik van WiFi om extra kosten te vermijden.
Hoe werkt de app?
Stap 1: Zoek in de play-store of app-store naar "BLIPPAR". Download de gratis app op je ... Lees verder
Immaterieel Erfgoed…..
In december 2013 werd het midwinterhoornblazen opgenomen in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. De plaatsing op deze lijst geeft veel nieuwe mogelijkheden, doch ook verplichtingen. De federatie Gelderse Midwinterhoornblazers en stichting Midwinterhoornblazen Twenthe vroegen samen deze status aan.
Boek…..
Niet lang daarna ontstond het idee om een boekwerkje te schrijven over het maken van de midwinterhoorn. De Stichtin... Lees verder